Overslaan en naar de inhoud gaan
gelders opleidingsinstituut

Sport- en wellness massage gecombineerd

In deze opleiding worden de opleidingen sportmassage en wellness massage gecombineerd. Hierdoor ben je nog breder inzetbaar op de arbeidsmarkt.

Lomi-Lomi massage

Opleiding

De opleiding kan gecombineerd worden gegeven vanwege de grote overlap in lesstof. Zowel in het leren van de klassieke massage als in de theorie.

Sportmassage

Voor het onderdeel Sportmassage leert u niet alleen de massage zelf. U volgt ook bijvoorbeeld de vakken eerste hulp bij sportongevallen, tapen, bandageren en functietesten. Ook reanimatie maakt deel uit van de opleiding.

De opleiding bestaat zowel uit praktijk- als theorielessen. De theorie bestaat uit o.a. anatomie, fysiologie, theorie van de massage en de verzorging. De massage zelf en sportverzorging worden in de praktijklessen geleerd. Het niveau van de opleiding is vergelijkbaar met MBO-3. Om met succes aan het landelijke examen deel te nemen zult u, naast de lesuren op school, veel moeten studeren en oefenen.

Wellness massage

De belangrijkste doelstelling is de ontspanning en het welbevinden van de cliënt. Dat kunt u bereiken door een deskundige massage gecombineerd met warmte en geurige oliën. Een goede massage werkt dan ook tegen stress, geeft verlichting bij (spier)pijn, ontspant lichaam en geest en zorgt voor een fitter gevoel. Regelmatig een massage zorgt ervoor dat lichaam en geest weer tegen een stootje kunnen. Daarnaast leren wij u een aantal uitbreidingen zoals een lomi-lomi massage, hoofdhuid-oormassage, hotstone massage en aromatherapie.

Om een goede massage te kunnen geven, leren wij u een aantal basistechnieken zoals effleurages (strijkingen), petrissages (knedingen), tapotements, schuddingen, fricties en strekbewegingen. Deze basis is vergelijkbaar met de massage van de sportmassage opleiding. Naast uiteraard veel praktijklessen bevat de opleiding ook de nodige theorielessen. De theorie bestaat uit o.a. anatomie, fysiologie, theorie van de massage.

Diploma's

Sportmassage

Met deze opleiding kunt u in het bezit komen van het NGS diploma sportmassage. Hiervoor dient u in het bezit te zijn van een geldig reanimatiediploma en dient u een aantal examens met goed gevolg af te leggen, namelijk: 1 kennistoets bij de NGS, 1 praktijkexamen EHBSO op het opleidingsinstituut, het maken van een portfolio met daarin o.a. drie uitgewerkte cliëntendossiers en een praktijk assessment bij de NGS. U wordt door ons begeleid bij het aanleggen van uw portfolio.

Tijdens het NGS praktijk assessment wordt een situatie uit de praktijk nagebootst in de vorm van een rollenspel. U mag pas aan dit assessment deelnemen wanneer u de theorie examens met goed gevolg heeft afgelegd én uw portfolio is goedgekeurd.

Het Gelders Opleidingsinstituut is aangesloten bij de NGS, en is erkend door de BMS (Belangenvereniging voor Masseurs en Sportverzorgers).

Voor meer informatie zie de website van de NGS.

Wellness massage

Het diploma bestaat uit 3 theorie examens, 1 praktijk examen en het reanimatie diploma. U moet eerst de theorie examens met goed gevolg afgelegd hebben. Dan pas kunt u aan het praktijkexamen deelnemen. Wanneer u in het bezit bent van het reanimatiediploma en ook voor het praktijkexamen geslaagd bent, ontvangt u het diploma Wellness massage. Het eerste theorie examen bestaat uit 30 meerkeuze vragen over de anatomie en duurt 30 minuten. Het tweede theorie examen bestaat uit 30 meerkeuze vragen fysiologie en duurt 30 minuten en laatste examen bestaat uit 20 meerkeuze vragen massage en duurt 15 minuten. Het praktijkexamen duurt 45 minuten en omvat de onderdelen: anamnese, inspectie en massage.

De examens worden centraal afgenomen in Sliedrecht en staan onder toezicht van de Examen Stichting Perimedische Opleidingen (ESPO).  Voor meer informatie zie de website van de ESPO.

Voor deelname aan de gecombineerde opleiding Sport- en Wellness massage is geen vooropleiding vereist.

Keuzedeel

De opleiding sportmassage en wellness massage gecombineerd kan ook worden ingezet als keuzedelen (K1110 en K0617) voor de MBO-3 opleiding schoonheidsspecialist

Beroep

Heeft u de opleiding succesvol afgerond, dan kunt u aan de slag bij een sportvereniging, beautyfarm, fitnesscentrum, sauna, cruiseschip  etc. Uiteraard kunt u zich ook zelfstandig vestigen. Deze opleiding is een waardevolle (beroeps)opleiding voor zowel de schoonheidsspecialist, die zich meer wil specialiseren op het gebied van de massages, als voor alle overige geïnteresseerden.

Inschrijven

Opleidingsinformatie

Startdatum
Toelatingseisen
Geen
Lesdag
Donderdag
Tijden
09:30 - 16:00
Studiebelasting
10 uur per week (excl. les)
Duur
8 maanden
Belangrijke informatie

De verzorgingslessen en de les reanimatie worden alleen op de avond gegeven. Dit betekent dat u ongeveer 1 keer per maand ook op de avond les hebt.

Kosten

Lesgeld
€ 2.600,00 (kan betaald worden in 8 maandelijkse termijnen van € 325,00)
Materialen
€ 205,00
Boeken
€ 330,00
Examens
ca. € 680,00
Belangrijke informatie

Bij betaling van het lesgeld ineens ontvangt u een korting van 2% (= € 52,00) op het lesgeld.
De kosten van de examens worden apart in rekening gebracht door de NGS en ESPO.
Bedrijfstextiel dient u, na overleg met de praktijkdocent op de eerste lesdag, zelf aan te schaffen.

Wil je meer weten?

Download dan de folder over de opleiding 'Sport- en wellness massage gecombineerd', helemaal gratis!

Download brochure combinatie sport- en wellness massage

Impressie

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding