Overslaan en naar de inhoud gaan
gelders opleidingsinstituut

Veelgestelde vragen

Start opleiding

In ieder geval een goed humeur, daarnaast is het handig om pen en papier mee te nemen voor het maken van aantekeningen. Neem ook een ruime tas mee om de materialen en boeken die je ontvangt op de eerste lesdag mee naar huis te kunnen nemen. Soms is bedrijfskleding ook verplicht. Als dit nodig is dan wordt dit duidelijk aangegeven hoe en wanneer dit moet worden aangeschaft.

Om de kosten zo laag mogelijk te houden worden de boeken en materialen pas kort voor de opleiding aan ons geleverd. Het is daardoor niet mogelijk om deze eerder te krijgen.

Het meenemen van een model op de eerste lesdag is niet nodig, tenzij wij je dit ruim van te voren melden per mail. Bij veel opleidingen werken we wel met modellen. Van de docent hoor je wanneer deze nodig zijn. Ook voor de praktijk examens is het verstandig om al zo vroeg mogelijk te beginnen met het vinden van een model. Maar dit wordt allemaal tijdig en duidelijk aangegeven, zodat je tijd genoeg hebt om deze te vinden.


 

Betalen opleiding

Voor opleidingen die langer dan 3 maanden duren kan het lesgeld maandelijks worden betaald. Of dit mogelijk is staat ook bij de gegevens van de opleiding die jij wilt volgen vermeld. Betaling in 1 keer levert je ca. 2% korting over het totale lesgeld op. Boeken en materialen kunnen niet in termijnen worden betaald.

Boeken en materialen, het eerste termijn of het totale bedrag aan lesgeld moet voor de eerste lesdag zijn betaald. Dit mag per bank of op school met pin of contant (biljetten groter dan € 50,= worden niet door ons geaccepteerd).

Na inschrijving ontvang je van ons een mail met bevestiging van inschrijving en de factuur van de opleidingskosten. In deze mail staat ook vermeld hoe je dit kunt betalen. Daarnaast ontvang je ook het STAP aanmeldbewijs indien je opleiding daarvoor in aanmerking komt.

STAP-budget

Het STAP-budget is er nog tot eind 2023 voor door het ministerie van OCW erkende opleiders zoals het Gelders Opleidingsinstituut. Het STAP-budget is een vergoeding die je bij veel van onze opleidingen kunt aanvragen. Je kunt een vergoeding van maximaal € 1.000 per jaar aanvragen om te gebruiken voor je opleiding. Wel is het STAP-budget beperkt, het is dan ook niet vanzelfsprekend dat je het krijgt los van of je opleiding ervoor in aanmerking komt. Het budget is verdeeld over 6 aanvraag periodes. Per periode komen ongeveer 12.000 personen door de loting heen en ontvangen hierbij de vergoeding. Mocht je recht hebben op het STAP- budget maar val je buiten de 12.000 personen ( die dus worden gekozen op basis van een loting) dan heb je helaas pech. In 2023 zijn er nog 2 periodes voor het aanvragen: maandag 18 september en woensdag 1 november.

Bij onze opleidingen die in aanmerking komen voor het STAP budget staat dit bij de gegevens van de opleiding vermeld. De meeste opleidingen van ons komen in aanmerking voor het STAP-budget.

Na inschrijving voor een opleiding die in aanmerking komt voor het STAP-budget ontvang je per mail een bevestiging van je inschrijving. Daarnaast ontvang je nog een aparte mail met uitleg over het aanvragen van het STAP-Budget en het aanmeldbewijs dat je hiervoor nodig hebt.

Bij de aanvraag heb je het STAP-aanmeldbewijs die je van ons ontvangt na inschrijving nodig en je eigen DIGID. Hou er rekening mee dat het even kan duren voordat je aan de beurt komt op de dag van de aanvraag. Het kan zijn dat je even in de wachtrij staat. Ook kan het zijn dat tegen de tijd dat je aan de beurt bent het budget op is, omdat het gaat op basis van loting. Je weet niet wat je lotnummer is, dus dit vergt een hoop tijd en geluk.

Inschrijven

Inschrijven kan rechtstreeks via het inschrijfformulier bij de opleiding van je keuze of door het inschrijfformulier van onze website te downloaden, in te vullen en te ondertekenen en daarna aan ons op te sturen. Dit mag per post of per mail (via een scan of foto).

De meeste van onze opleidingen gaan door, maar een enkele keer komt het voor dat er onvoldoende deelnemers zijn. 14 dagen voor de start van de opleiding krijg je van ons te horen of de opleiding door gaat. Indien we nog niet genoeg deelnemers hebben om van start te gaan dan proberen we een nieuwe startdatum te bepalen in onderling overleg.

Als je geïnteresseerd bent om bij ons een opleiding te volgen dan kun je altijd vrijblijvend bellen/ mailen om een intake gesprek aanvragen op het Gelderen dan kijken we of het mogelijk is om ook een deel van een les bij te wonen en met deelnemers aan de opleiding te praten.

Heb je een andere vraag?

Wij beantwoorden het graag!