Overslaan en naar de inhoud gaan
gelders opleidingsinstituut

Gelders Opleidingsinstituut

Wij als Gelders Opleidingsinstituut verzorgen een groot aantal opleidingen in de uiterlijke verzorging. Het is mogelijk om opleidingen los te volgen, maar ook om deze met elkaar te combineren. Er zijn allerlei mogelijkheden om je kennis te verdiepen en te verbreden.

Persoonlijke aandacht tijdens de praktijkles

Ons opleidingsinstituut

Wij zijn een hoogwaardige opleider en leiden jou met aandacht op

Bij ons krijg je les in kleine groepen en wordt je begeleid door deskundige docenten die veel praktijkervaring hebben. Onze praktijkgerichte opleidingen geven je de kennis om het vak op de juiste manier uit te oefenen. Wil je een succesvolle toekomst in de uiterlijke verzorging? Wij als Gelders Opleidingsinstituut kunnen je hiermee verder helpen. Of je nu wilt beginnen aan de opleiding (allround) schoonheidsspecialist, nagelstilist, (medisch) pedicure, sport -of wellness masseur of visagist; wij hebben de juiste opleiding voor jou. Ook bieden we diverse specialisaties en vervolgopleidingen.

Docent begeleidt cursist tijdens les lymfedrainage

Het schoolgebouw

Een prachtige school op een landelijke en inspirerende locatie

In 1979 begon het Gelders Opleidingsinstituut in een voormalige dependance van het Lorentz Scholengemeenschap in Arnhem Zuid (Vredenburg). Al snel werd deze locatie ingeruild voor de voormalige kleuterschool "de Anemoon" in de wijk Alteveer. Prachtig gelegen aan de rand van Arnhem op één van de hoogste punten van Arnhem. Zowel goed bereikbaar per auto als openbaar vervoer (lijn 8 stopt bijna voor de deur). een aantal details in de school verraden ook de oorspronkelijke functie en regelmatig worden we bezocht door voormalige leerlingen van hun kleuterschool.

Ondanks alle nostalgie verkeerd het gebouw in een goede staat en maken we gebruik van moderne lesmiddelen.

Schoolgebouw van het Gelders Opleidingsinstituut

Geschiedenis

1979

Het jaar 1979 is voor ons het begin van het opleiden van volwassenen tot schoonheidsspecialist. In deze tijd waren er nog geen MBO opleidingen. Wat ons sinds het begin heeft gedreven is het opleiden tot 'professionals'. Dit doen wij sindsdien met heel veel passie en plezier.   

1996

Nadat we succes hadden geboekt met het aanbieden van de eerste opleidingen hebben we ons aanbod uitgebreid naar andere opleidingen. Zo kregen in 1996 de opleidingen schoonheidsspecialist en pedicure een wettelijke erkenning voor het MBO-3 diploma.

2003

Een aantal jaar later zijn  daar ook de MBO-4 opleidingen allround schoonheidsspecialist en medisch pedicure bijgekomen. Voor alle opleidingen geldt dat we zijn aangesloten of erkend bij de verschillende branches. Ook zijn we aangesloten bij de geschillencommissie Particulier Onderwijs.

2023

In 2023 heeft de Inspectie van het Onderwijs het vierjaarlijks onderzoek uitgevoerd, met de conclusie dat de kwaliteit van het onderwijs voldoende is: "Het Gelders Opleidingsinstituut stuurt in voldoende mate op de kwaliteit van het onderwijs. Binnen het team is de sfeer laagdrempelig en werkt iedereen nauw samen met een gedeelde visie waardoor de nagestreefde kwaliteit gerealiseerd wordt."

Gelders Opleidingsinstituut in 1980
Winkel met producten voor de opleiding

Brancheorganisaties

Met deze branche organisatie werken wij met trots samen: Anbos, Provoet, NGS, Espo

Logo ProVoet
Logo NGS

Keurmerken

Wij voldoen aan de eisen van de volgende keurmerken: NRTO, CRKBO  en zijn een gecontracteerd scholingsbedrijf voor het UWV.

Logo OCW

Nieuwsgierig geworden?

Bekijk onze opleidingen!

Misschien zit er wel wat voor jou tussen?