Overslaan en naar de inhoud gaan
gelders opleidingsinstituut

Schoonheids­specialist - branche diploma

Het Gelders Opleidingsinstituut leidt op tot het branche diploma (ANBOS erkend en NLQF-3 niveau). 

Praktijkles schoonheidsspecialist

Het beroep

Veel mensen denken dat een schoonheidsspecialist zich alleen met make-up en cosmetica bezighoudt. Dit is echter maar een deel van het beroep. Vroeger was een bezoek aan de schoonheidsspecialist een bepaalde luxe voor zeer bijzondere gelegenheden. Tegenwoordig ligt het accent van een behandeling meer op huid- en lichaamsverzorging. Een bezoek aan de schoonheidssalon voor bij voorbeeld acne behandelingen en het verwijderen van overbeharing is nu heel gewoon geworden. Niet alleen vrouwen, maar ook steeds meer mannen en tieners (denk aan de behandeling van acne) weten de weg naar de schoonheidssalon dan ook inmiddels te vinden.

Met de stijgende populariteit van beautyfarms en wellness centra is ook de vraag naar ontspannende massages gestegen. Onthaasten, even tijd voor jezelf en even genieten: ook daarvoor ga je tegenwoordig naar een schoonheidsspecialist.

Wie zich tot dit beroep aangetrokken voelt, moet behalve over een luisterend oor en een zorgzame hand ook over ondernemingslust beschikken. Die ondernemingslust is nodig omdat u in dit beroep vaak zelfstandig werkt. In uw eigen salon al dan niet aan huis, in verzorgingshuizen of bij het geven van voorlichting en cursussen. Wilt u liever bij een bedrijf werken, dan kunt u onder andere aan de slag in de cosmeticabranche, op cruiseschepen en in beautyfarms. Weer andere schoonheidsspecialisten werken samen met een dermatoloog of plastisch chirurg. U kunt als schoonheidsspecialist met een diploma op zak alle kanten op!

De opleiding

Het branche diploma (NLQF niveau 3) bestaat uit de volgende theorie en praktijkonderdelen:

  1. Gezichtsbehandeling uitvoeren. Hier leert u de theorie van de anatomie, fysiologie en pathologie. Het praktijkgedeelte bestaat uit een huidanalyse en het maken van een behandelplan, epileren, harsen, maskers aanbrengen, comedonen en milia verwijderen, wenkbrauwen en wimpers verven, gezichtsmassages geven en het werken met apparatuur. Het aanbrengen van een eenvoudige make-up, met de juiste techniek en producten.
  2. Cosmetische hand-, nagel- en voetverzorging. Dit zijn voornamelijk praktijkvakken zoals het geven van een professionele manicure en de juiste verzorging van de voet.
  3. Lichaamsbehandeling uitvoeren. Dit onderdeel bestaat onder andere uit de theorie van de anatomie, fysiologie en pathologie. Het praktijkgedeelte bestaat uit een huidanalyse en het maken van een behandelplan, een lichaamsmassage, harsen, pakkingen en het gebruik van apparatuur.
  4. Ondernemersvaardigheden. Hiervoor legt u digitaal een portfolio aan, waarin u verschillende opdrachten uitwerkt die te maken hebben met het starten van een onderneming.

Het branche diploma wordt door de branche organisatie ANBOS erkend. De eerste twee onderdelen geven recht op het MBO certificaat Skin & Care (C0133).

Met het branche diploma kun je ook doorgaan om het MBO-3 diploma Schoonheidsspecialist te behalen. 

Vrijstellingen

De examencommissie kan een vrijstelling voor een examen geven als een onderdeel (bijvoorbeeld ondernemersvaardigheden) van de opleiding al eerder is behaald. Aan het aanvragen van een vrijstelling zijn kosten verbonden. Als de vrijstelling wordt gegeven dan is het examen voor dat onderdeel niet verplicht. Als bij een vrijstelling de lessen voor dit onderdeel niet gevolgd gaan worden geven wij een korting op het totale lesgeld.

Hier vindt u de Onderwijs en Examen Regeling

Inschrijven

Opleidingsinformatie

Startdatum
Toelatingseisen
Geen
Lesdag
Maandag + donderdag
Tijden
09:30 - 16:00
Studiebelasting
15 uur per week (excl. les)
Duur
10 maanden
Belangrijke informatie

Tijdens deze 1 jarige cursus volgt de cursist 2 hele dagen per week de lessen. Dit betekent niet alleen een verdubbeling van het aantal lesuren per week, maar ook een verdubbeling van het aantal uren aan studiebelasting per week. Daar staat tegenover dat de cursist 1 jaar eerder klaar is met de opleiding!

Kosten

Lesgeld
€ 4.760,00 (kan betaald worden in 10 termijnen van € 476,00)
Materialen
€ 1.050,00
Boeken
€ 275,00
Examens
ca. € 1.215,00
Belangrijke informatie

Bij betaling van het lesgeld ineens ontvangt u een korting van 2% (= € 95,20) op het lesgeld.
De kosten van de examens worden apart in rekening gebracht.

Wil je meer weten?

Download dan de folder over de opleiding 'Schoonheidsspecialist - branche diploma', helemaal gratis!

Download brochure schoonheidsspecialist

Impressie

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding