Overslaan en naar de inhoud gaan
gelders opleidingsinstituut

Wellness massage

De beroepsopleiding Wellness massage is door ons instituut speciaal ontwikkeld voor diegenen die een degelijke basisopleiding klassieke massage willen volgen. 

Lomi-Lomi massage

Daarnaast leren wij u een aantal uitbreidingen zoals een lomi-lomi massage, hoofdhuid-oormassage, hotstone massage en aromatherapie.

Opleiding

De belangrijkste doelstelling is de ontspanning en het welbevinden van de cliënt. Dat kunt u bereiken door een deskundige massage gecombineerd met warmte en geurige oliën. Een goede massage werkt dan ook tegen stress, geeft verlichting bij (spier)pijn, ontspant lichaam en geest en zorgt voor een fitter gevoel. Regelmatig een massage zorgt ervoor dat lichaam en geest weer tegen een stootje kunnen.

Om een goede massage te kunnen geven, leren wij u een aantal basistechnieken zoals effleurages (strijkingen), petrissages (knedingen), tapotements, schuddingen, fricties en strekbewegingen. Deze basis is vergelijkbaar met de massage van de sportmassage opleiding. Naast uiteraard veel praktijklessen bevat de opleiding ook de nodige theorielessen. De theorie bestaat uit o.a. anatomie, fysiologie, theorie van de massage.

De opleiding wellness massage kan ook worden ingezet als keuzedeel (K0617) voor de MBO-3 opleiding schoonheidsspecialist

Diploma

Het diploma bestaat uit 3 theorie examens, 1 praktijk examen en het reanimatie diploma. U moet eerst de theorie examens met goed gevolg afgelegd hebben. Dan pas kunt u aan het praktijkexamen deelnemen. Wanneer u in het bezit bent van het reanimatiediploma en ook voor het praktijkexamen geslaagd bent, ontvangt u het diploma Wellness massage. Het eerste theorie examen bestaat uit 30 meerkeuze vragen over de anatomie en duurt 30 minuten. Het tweede theorie examen bestaat uit 30 meerkeuze vragen fysiologie en duurt 30 minuten en laatste examen bestaat uit 20 meerkeuze vragen massage en duurt 15 minuten. Het praktijkexamen duurt 45 minuten en omvat de onderdelen: anamnese, inspectie en massage.

De examens worden centraal afgenomen in Sliedrecht en staan onder toezicht van de Examen Stichting Perimedische Opleidingen (ESPO).  Voor meer informatie zie de website van de ESPO.

Voor deelname aan de opleiding Wellness massage is geen vooropleiding vereist.

Beroep

Heeft u de opleiding succesvol afgerond, dan kunt u aan de slag bij een beautyfarm, fitnesscentrum, sauna, cruiseschip etc. Uiteraard kunt u zich ook zelfstandig vestigen. De opleiding Wellness massage is een waardevolle aanvulling voor de schoonheidsspecialist en de sportmasseur, die zich meer wil specialiseren. En voor iedereen die interesse heeft in de wellness.

Inschrijven

Opleidingsinformatie

Startdatum
Toelatingseisen
Geen
Lesdag
Donderdag
Tijden
09:30 - 16:00
Studiebelasting
8 uur per week (excl. les)
Duur
8 maanden

Kosten

Lesgeld
€ 2.200,00 (kan betaald worden in 8 termijnen van € 275,00)
Materialen
€ 145,00
Boeken
€ 190,00
Examens
ca. € 330,00
Belangrijke informatie

Bij betaling van het lesgeld ineens ontvangt u een korting van 2% (= € 44,00) op het lesgeld.
De kosten van de examens worden apart in rekening gebracht door de ESPO.
Bedrijfstextiel dient u, na overleg met de praktijkdocent op de eerste lesdag, zelf aan te schaffen.

Wil je meer weten?

Download dan de folder over de opleiding 'Wellness massage', helemaal gratis!

Download brochure wellness massage

Impressie

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding