Overslaan en naar de inhoud gaan
gelders opleidingsinstituut

Sportmassage

Sportmassage is een uitstekende (beroeps)opleiding als u een effectieve massage wilt leren, gericht op het onderhouden en het verbeteren van de conditie. 

Massage onderbeen

Deze massage is duidelijk anders dan de cosmetische massage zoals in de opleiding voor schoonheidsspecialist geleerd wordt en de therapeutische massage door fysiotherapeuten.

Opleiding

De opleiding Sportmassage gaat niet alleen in op de massage zelf. U volgt ook bijvoorbeeld de vakken eerste hulp bij sportongevallen, tapen, bandageren en functietesten. Ook reanimatie maakt deel uit van de opleiding.

De opleiding bestaat zowel uit praktijk- als theorielessen. De theorie bestaat uit o.a. anatomie, fysiologie, theorie van de massage en de verzorging. De massage zelf en sportverzorging worden in de praktijklessen geleerd. Er wordt geen vooropleiding gevraagd. Het niveau van de opleiding is vergelijkbaar met MBO-3. Om met succes aan het landelijke examen deel te nemen zult u, naast de lesuren op school, veel moeten studeren en oefenen.

De opleiding sportmassage kan ook worden ingezet als keuzedeel (K1110) voor de MBO-3 opleiding schoonheidsspecialist

Er is zowel een avond als een dag opleiding. Bij de avondopleiding heeft u wekelijks les op de donderdagavond van 19:00 – 22:00 uur. De dagopleiding wordt gegeven van 09:30 tot 16:00 uur, maar dit zal niet wekelijks zijn. Geregeld zal er een week uitvallen en soms gaat u een halve dag naar school. 

Diploma

Met deze cursus kunt u in het bezit komen van het NGS diploma sportmassage. Hiervoor dient u in het bezit te zijn van een geldig reanimatiediploma en dient u een aantal examens met goed gevolg af te leggen, namelijk: 1 kennistoets bij de NGS, 1 praktijkexamen EHBSO op het opleidingsinstituut, het maken van een portfolio met daarin o.a. drie uitgewerkte cliëntendossiers en een praktijk assessment bij de NGS. U wordt door ons begeleid bij het aanleggen van uw portfolio.

Tijdens het NGS praktijk assessment wordt een situatie uit de praktijk nagebootst in de vorm van een rollenspel. U mag pas aan dit assessment deelnemen wanneer u de theorie examens met goed gevolg heeft afgelegd én uw portfolio is goedgekeurd.

Het Gelders Opleidingsinstituut is aangesloten bij de NGS, en is erkend door de BMS (Belangenvereniging voor Masseurs en Sportverzorgers).

Voor meer informatie zie de website van de NGS.

Beroep

Heeft u de opleiding succesvol afgerond, dan kunt u aan de slag bij een sportvereniging, beautyfarm, fitnesscentrum, sauna etc. Uiteraard kunt u zich ook zelfstandig vestigen. De opleiding sportmassage is een waardevolle (beroeps)opleiding voor zowel de schoonheidsspecialist, die zich meer wil specialiseren op het gebied van de massages, als voor alle overige geïnteresseerden .

Inschrijven

Opleidingsinformatie

Startdatum
Toelatingseisen
Geen
Lesdag
Donderdag
Tijden
09:30 - 16:00
Studiebelasting
8 uur per week (excl. les)
Duur
8 maanden
Belangrijke informatie

De dag opleiding heeft niet elke week les (gemiddeld 1 x per 14 dagen).

Kosten

Lesgeld
€ 1.520,00 (kan betaald worden in 8 maandelijkse termijnen van € 190,00)
Materialen
€ 75,00
Boeken
€ 140,00
Examens
ca. € 350,00
Belangrijke informatie

Bij betaling van het lesgeld ineens ontvangt u een korting van 2% (= € 30,40) op het lesgeld.
De kosten van de examens worden apart in rekening gebracht door de NGS.
Bedrijfstextiel dient u, na overleg met de praktijkdocent op de eerste lesdag, zelf aan te schaffen.

Wil je meer weten?

Download dan de folder over de opleiding 'Sportmassage', helemaal gratis!

Download brochure sportmassage

Impressie

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding