Overslaan en naar de inhoud gaan
gelders opleidingsinstituut

Pedicure - branche diploma

Het Gelders Opleidingsinstituut leidt op tot het branchediploma (ProVoet erkend en NLQF-3 niveau).

Pedicure aan het frezen

Beroep

Het beroep van pedicure wordt doorgaans zelfstandig uitgeoefend. Dit betekent dat u, naast de nodige vakkennis over de verzorging van de voeten, ook over ondernemingsvaardigheden moet beschikken. Hoewel het vak van pedicure een praktisch beroep is, is theoretische kennis onontbeerlijk. 
Het merendeel van uw toekomstige klantenkring zal namelijk niet met gezonde voeten, maar met voetproblemen bij u komen. Als pedicure moet u hen kunnen helpen of doorverwijzen. Een verantwoordelijke taak, die een gedegen vakkennis vereist.

Opleiding

  • Het branche diploma (NLQF niveau 3) bestaat uit de volgende theorie en praktijk onderdelen: 
    Diagnose stellen, het maken van een analyse en behandelplan opstellen. Dit is voornamelijk een theoretische module, waarin anatomie, fysiologie, huid, pathologie, product- en schoenkennis en de klantenkaart worden behandeld. De praktijkvakken zijn: diagnose stellen, anamnese en blauwdrukken maken, vaststellen van een behandelplan met aandacht voor hygiëne, arbo & milieu.
  • Behandeling voet, nagels, huid. Een module waarin u vooral de praktijk leert, zoals de behandeling van de nagel en de nagelomgeving, likdoorn en eelt verwijderen, wondverzorging, drukvrij leggen, adviseren met theoretische ondersteuning en hygiëne, arbo & milieu.
  • Ondernemersvaardigheden. Hiervoor legt u digitaal een portfolio aan, waarin u verschillende opdrachten uitwerkt die te maken hebben met het starten van een onderneming.
  • Een meekijk-stage van 4 dagdelen bij een gediplomeerd pedicure. Van deze meekijk-stage maak je een kort verslag met wat je hebt geleerd. 
     

Tijdens de opleiding wordt er veel op modellen gewerkt. 

Wij werken met kleine groepen van maximaal 12 deelnemers. 

Na het behalen van het branche diploma kunt u lid worden van PROVOET, een branche organisatie voor pedicures. Met dit diploma kunt u deelnemen aan de vervolgopleiding Medisch pedicure.

Vrijstellingen

De examencommissie kan een vrijstelling voor een examen geven als een onderdeel (bijvoorbeeld ondernemersvaardigheden) van de opleiding al eerder is behaald. Aan het aanvragen van een vrijstelling zijn kosten verbonden. Als de vrijstelling wordt gegeven dan is het examen voor dat onderdeel niet verplicht. Als bij een vrijstelling de lessen voor dit onderdeel niet gevolgd gaan worden geven wij meestal een korting op het totale lesgeld.
Onderwijs- en examenregeling lezen.

Inschrijven

Opleidingsinformatie

Startdatum
Toelatingseisen
Geen
Lesdag
Vrijdag
Tijden
09:30 - 16:00
Studiebelasting
20 uur per week (exclusief les)
Duur
5 maanden
Belangrijke informatie

Dit is een versneld traject, waarbij de cursist veel meer tijd aan zelfstudie moet besteden. Dit geldt vooral voor de theorie onderdelen. Dit betekent dat de studiebelasting een stuk hoger ligt. 

Het onderdeel ondernemersvaardigheden bestaat naast een klassikale les uit het digitaal invullen van een portfolio.

Kosten

Lesgeld
€ 1.825,= (kan betaald worden in 5 termijnen van € 365,=)
Materialen
€ 550,=
Boeken
€ 233,=
Examens
Circa € 870,00
Belangrijke informatie

Bij betaling van het lesgeld ineens ontvangt u een korting van 2% (= € 36,50) op het lesgeld.
De kosten van de examens worden apart in rekening gebracht.

Wil je meer weten?

Download dan de folder over de opleiding 'Pedicure - branche diploma', helemaal gratis!

Download brochure pedicure

Impressie

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding