Overslaan en naar de inhoud gaan
gelders opleidingsinstituut

Lymfedrainage

De manuele lymfedrainage is ontwikkeld in Frankrijk door het echtpaar Vodder. Het is een speciale massagetechniek dat het lymfevatenstelsel activeert.

Les lymfedrainage

Deze massage bestaat uit een lichte aanraking van de huid en de direct daaronder gelegen weefsels. De massage is zacht, maar met een groot effect. De techniek biedt een groot aantal toepassingsmogelijkheden. Het teveel aan vocht en afvalstoffen wordt sneller afgevoerd. Ophoping van afvalstoffen kan een ziekmakende invloed hebben op het lichaam. Door de lymfocyten in de lymfknopen heeft lymfedrainage ook een afweerfunctie. In de lymfknopen worden afvalstoffen opgevangen en onschadelijk gemaakt.

De massage kan een positieve invloed hebben bij stress, ongezonde voeding, huidproblemen, anti-age behandelingen etc. Het kan ook worden ingezet bij voor- en nabehandeling bij operaties, kneuzingen en littekens.

De theorielessen worden afgewisseld met praktijklessen. U kunt de opleiding afsluiten met de examens die door TCI worden georganiseerd. Voor meer informatie over de examens zie de site van TCI.

Lymfedrainage is een keuzedeel (K0921) voor de opleiding Allround schoonheidsspecialist.

Inschrijven

Opleidingsinformatie

Startdatum
Toelatingseisen
diploma Schoonheidsspecialist (ANBOS erkend)
Lesdag
Maandag
Tijden
09:30 - 16:00
Studiebelasting
4 uur per week (excl. les)
Duur
10 dagdelen

Kosten

Lesgeld
€ 730,00
Materialen
€ 0,00
Boeken
€ 35,00
Examens
ca. € 295,00
Belangrijke informatie

De kosten van de examens worden apart in rekening gebracht.