Overslaan en naar de inhoud gaan
gelders opleidingsinstituut

Huidverbeterings­massage

Huidverbeteringsmassage is een therapeutische massage, gericht op het herstelvermogen van de huid. 

Huidverbeterende massage

De stevige massagegrepen in het bindweefsel activeren de doorbloeding en dit stimuleert de aanmaak van collageen en elastine.

De klassieke bindweefselmassage is ontwikkeld door de Duitse heilgymnast en fysiotherapeut Elisabeth Dicke maar wordt eigenlijk al gedaan sinds mensenheugenis, al bij de oude Egyptenaren, Grieken en Romeinen tot de Chinezen toe en is later in de schoonheidsverzorging geïntroduceerd vanwege de indrukwekkende resultaten. Bindweefselmassage is een reflexzonetherapie waarbij de huid wordt gerold en opgepakt om de bindweefsellaag tussen huid en spieren aan te pakken en zo de doorbloeding te verbeteren en eventuele pijnklachten te verminderen.  Het verbetert de doorbloeding en lymfedrainage waardoor de huid voller en ‘gelift’ oogt. Daarnaast bevordert de massage het welbevinden van de cliënt. De vraag naar Bindweefselmassage is de laatst tijd flink in vraag toegenomen omdat men ervaart  dat de kwaliteit van de huid verbeterd. Bindweefselmassage is geschikt voor vrijwel alle huidtypen, ook voor de dunne, gevoelige en couperose huid en wordt toegepast bij o.a.: acne, littekens, huidveroudering, verslapte huid en rimpelvorming.

U kunt de opleiding afsluiten met de examens die door TCI worden georganiseerd. Het betreft een theorie examen van 25 meerkeuze vragen en een praktijkexamen van 45 minuten. Voor meer informatie over de examens zie de site van het Kwaliteitscentrum.

Huidverbeterende massage is een onderdeel van de opleiding Allround schoonheidsspecialist.

Inschrijven

Opleidingsinformatie

Startdatum
Toelatingseisen
diploma Schoonheidsspecialist (ANBOS erkend)
Lesdag
Maandag
Tijden
09:30 - 16:00
Studiebelasting
4 uur per week (excl. les)
Duur
6 dagen
Belangrijke informatie

Iedere maandag van 9.30 uur tot ongeveer 12.30 uur is er praktijkles met een model. Iedere cursist moet elke week een model meenemen! 

 

Kosten

Lesgeld
€ 885,00
Materialen
€ 0,00
Boeken
€ 40,00
Examens
ca. € 295,00
Belangrijke informatie

De kosten van de examens worden apart in rekening gebracht.