Overslaan en naar de inhoud gaan
gelders opleidingsinstituut

Allround nagelstylist

Het Gelders Opleidingsinstituut is een erkend NLQF-3 opleider voor de opleiding allround nagelstylist en verzorgt een onafhankelijke en professionele vakopleiding.

Nagels lakken

Onze opleiding kan als keuzedeel (K1329) worden ingezet voor de MBO opleidingen (Allround) Schoonheidsspecialist. De opleiding is modulair opgezet. 

De opleiding

De volledige opleiding Allround Nagelstylist bestaat uit de volgende 4 modules:

Er zijn geen toelatingseisen voor de deelname aan deze opleiding. U zult er echter wel rekening mee moeten houden dat u thuis veel moet oefenen om de noodzakelijke routine en ervaring te krijgen. Des te beter en sneller u werkt, des te meer klanten u op een dag kunt behandelen. 

Tijdens de lessen zal er op modellen worden gewerkt. Op de eerste lesdag ontvangt u het lesrooster waarin staat wanneer u een model moet meenemen. 

Tijdens en na afloop van de opleiding allround nagelstyling kunt u deelnemen aan de examens (manicure + gelpolish, theorie, en praktijk gel & acryl) die door het examenbureau TCI worden afgenomen. Als u alle examens met goed gevolg heeft afgerond, ontvangt u het diploma Allround Nagelstylist. Het diploma Allround Nagelstylist omvat de volgende onderdelen: praktijk examen gelpolish en manicure; een theorie examen van 40 meerkeuze vragen met betrekking tot anatomie en pathologie; proeve van bekwaamheid gel en acryl. Deze examens van TCI voldoen aan de eisen op niveau 3 volgens het NLQF kwalificatie register. Voor meer informatie zie de website van TCI.

U kunt zich het hele jaar inschrijven en instromen. 

Beroep Nagelstylist

Mooi verzorgde nagels zijn een visitekaartje voor elke vrouw én man. Bij een manicurebehandeling worden de eigen nagels verzorgd. Bij een nagelmodellage worden de nagels voorzien van bijvoorbeeld acryl of gel, om de nagels te verstevigen en te verfraaien.
Hierdoor wordt het voor iedereen mogelijk om perfecte nagels te hebben. Nagelstylist is dan ook een beroep met zeer veel mogelijkheden. 

Het doel van onze vakopleiding allround nagelstylist is dat u op een professionele wijze nagels leert verzorgen zodat u uw beroep deskundig kunt uitoefenen. Voor een deskundige en optimale verzorging van de nagels van uw klanten is behalve praktische kennis ook theoretische kennis vereist. U moet weten welke nagelziekten er zijn, en kunnen herkennen aan welke nagels u wél en aan welke u beslist niet mag werken. Gedegen deskundige vakkennis is dan ook noodzakelijk en maakt dus onderdeel uit van de opleiding. 

Naast vakmanschap is er ook een flinke dosis ondernemingslust nodig voor het opzetten van een eigen nagelstudio. Tijdens de opleiding zal ook aan het ondernemerschap de nodige aandacht worden besteed.

Naast de modules voor de opleiding allround nagelstylist organiseren wij ook nog een aparte workshops.

Inschrijven

Opleidingsinformatie

Startdatum
Toelatingseisen
Geen
Lesdag
Dinsdag
Tijden
09:30 - 12:30
Studiebelasting
3 uur per week (excl. les)
Duur
8 maanden, inschrijven mogelijk per start van een module

Kosten

Lesgeld
€ 1.520,00 (kan betaald worden in 8 maandelijkse termijnen van € 190,00)
Materialen
€ 875,00 (inclusief UV-lamp)
Boeken
€ 60,00
Examens
ca. € 430,00
Belangrijke informatie

Bij betaling van het lesgeld ineens ontvangt u een korting van 2% (= € 30,40) op het lesgeld.
De kosten van de examens worden apart in rekening gebracht.

Wil je meer weten?

Download dan de folder over de opleiding 'Allround nagelstylist', helemaal gratis!

Download brochure allround nagelstylist

Impressie

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding