Overslaan en naar de inhoud gaan
gelders opleidingsinstituut

Visagie

Visagisten worden steeds meer gevraagd: bij modepresentaties, bij (reclame)fotografie, bij modellenbureaus etc.

Visagie

De opleiding Visagie is lange tijd beschouwd als een onderdeel van de opleiding voor schoonheidsspecialist. In de opleiding Schoonheidsverzorging is de make-up echter slechts een heel klein onderdeel. Wilt u echter professioneel als visagist(e) aan de slag, dan heeft u een extra (vak)opleiding nodig. 

Professionele visagie gaat verder dan zomaar een make-up aanbrengen. Het is echt een vak apart, waarvoor een gerichte opleiding noodzakelijk is. Het Gelders Opleidingsinstituut is erkend door het onafhankelijke Kwaliteitscentrum Uiterlijke Verzorging. Tijdens de opleiding heeft u de mogelijkheid foto’s te maken voor uw portfolio. Het Gelders Opleidingsinstituut leidt op tot het diploma Visagist. Het diploma Visagist bestaat uit een theorie examen (30 meerkeuze vragen), een praktijk examen (2 praktijk opdrachten) en een portfolio beoordeling. Het diploma wordt uitgegeven door TCI en zij nemen ook de officiële examens af. 

De opleiding wordt in 2 modules van in totaal 30 lessen gegeven. Hierbij worden in de eerste 10 lessen de basis techniek aangeleerd en in de daarop volgende 20 lessen leert u meerdere specifieke make-ups aanbrengen. Meer informatie over de 2 modules:

De volledige opleiding visagie kan ook worden ingezet als keuzedeel (K1243) voor de MBO-3 opleiding schoonheidsspecialist

Inschrijven

Opleidingsinformatie

Startdatum
Toelatingseisen
Geen
Lesdag
Woensdag
Tijden
19:00 - 22:00
Studiebelasting
3 uur per week (excl. les)
Duur
8 maanden
Belangrijke informatie

U behaalt het diploma Visagist door een theorie- en praktijk examen succesvol af te leggen en uw portfolio in te leveren dat met een positief resultaat door de examencommissie van TCI is beoordeeld.

Kosten

Lesgeld
€ 1.488,00 (kan betaald worden in 8 termijnen van € 186,00)
Materialen
€ 580,00 (inclusief professionele visagie koffer)
Boeken
€ 25,00
Examens
ca. € 490,00
Belangrijke informatie

Bij betaling ineens ontvangt u een korting van 2% (= € 29,75) op het lesgeld.
De kosten van de examens worden apart in rekening gebracht.

Wil je meer weten?

Download dan de folder over de opleiding 'Visagie', helemaal gratis!

Download brochure visagie